Followers

Thursday, October 27, 2011

you can proceed!!

hai si pembaca.
just can share with u alls yang aku da selamat n sempurna menghabiskan teori driving class aku..
fuhhh!! sebulan lebih jugak nak kena tunggu detik bersejarah nie..
so, tadi merupakan hari last aku driving class lah..
before proceed to the jpj test,
i should take the QTI test.. ...
it only a test between me and the teacher..
to make sure aku boleh n bersedia untuk ambil test jpj uh..

so, 12-2 pm tadi adalah masa-masa terakhir aku 
i should make the best driving and make me to proceed to jpj test..
ouhh!! syukur alhamdulilah..
i will proceed on 2 november 2011..
wooooowwww!! its the important day in my life..
aku kene buat betul2..
xnak kantoi plak time test uh kan..
insyaallah!! i can do it..

yeahhhh!!! after this boleh ade kereta sendiri???
*macam lah ibu and ayah nak belikan..cehhhhh...

Saturday, October 15, 2011

welcome back routine!

assalamualaikum bloggers!!
tak payah cerita panjang-panjang la kan..
aku buat sehabis simple la cerita aku nie k..
sebulan da habis..ape aku buat??
practical dekat kedai pharmacy lah..

selalu nyer g retail tak payah pakai uniform kan..
so tak payah susah nak iron unifrom.
tapi bile lusa da nak start practical kat hospital.
rutin gosok baju uh datang balik. damn!! i hate this part babe..
hahahahahha...

pemalas rupe nyer aku nie ekh??
watever!!
isnin start practical as pharmacy student at puteri specialist hospital, jb..
tak payah nak pergi jauh sangat la kan...
lagipon aku memang berulang dr rumah..hehehe..
make it easy jela..bende simple pon...posting2!!!!

after 2 weeks, encek boncet aku plak dtg posting..
at the same hospital ok.. :)
semua nyer kebetulan!!! aku pon xsangke die kene posting sini..
what a wonderful moment..
works together with my bf..
try to be professional lah.. don't manja2, gedik2 at works places... aku macam uh kew??
nope!!! thats not my style k..
pape pon sem nie asemen berlambak n tak boleh nk relak sangat la..
must struggle and be strong girl!!!!!
ok!!! good luck to my self and my friends!!!

Friday, September 9, 2011

mata bengkak :(

ape kes plak nie????
ermmm...tuhan saja yang tahu ape yang jadi..
kenapa mesti tuhan nak uji hamba mu macam nie??
ape salah yang kami lakukan???

ya allah... kau yang maha besar...
kau tunjuk kan lah kebenaran dan buka kan lah pintu hati seseorang itu untuk bertaubat kepada mu..
aku da xmampu untuk menerangkan bagaimana keadaan yang sewajar nye..
aku cuma kasihan kan ibu bapa ku.....
walau aku menangis air mata darah sekalipun aku xkan dapat mengubah apa-apa selain dengan kekuasaanMU sahaja...
hanya padamu ku berserah....

aku da xsanggup untuk melihat air mata melewati ruang halaman ini lagi..
mereka menangis dan terus menangis tapi hati yang sakit di dalam tuhan sahaja yang tahu...

aku bermohon kepadaMU yang MAHA BERKUASA.....

Monday, September 5, 2011

stop raya!!!

assalamualaikum ???
entry aku kene stop raya?? 
why ???
raya kan sebulan.....duhhssss!!
cik shariena sedar2 kan la diri anda yang anda untuk kene prepared untuk berperang..
perang??????
OMG!!! perang badar kew??mustahil...
of cos perang dengan exam untuk sem5!!!
pergh!!! cepat nye da nak abeh belajar..kuang3!!!

xpew3,  ke tepikan dulu raya uh...
btw, u alls kan tahu raya uh sebulan...so enjoy raya lepas exam...
wakakakaka...
and lagi best posting pon dekat ngn rumah jew..
so for sure raya sakan...
raya tetap raya wehh!!



hekeleh....exam dulu.!!
so, mood skunx 
EXAM & STUDY!!!!
chaiyok!!! untuk shariena dan kengkawan DPH cohort 5 KPJIUC!!!
you can do it....
walaweh..berkobar2!!
insyaallah..kawan2 mesti boleh...include me too

Thursday, July 21, 2011

go,go,go genting PART 1

HEY-HEY!! assalamualaikum everyone :)
excited nyer..
because this saturday nak naek genting..
yeyeyeyeyeye!!!!
suka-suka, suki-suki...
wakakakaka....
yang lagi buatkan best 
aku pergi ngn half of the classmates aku..
gempaq x????
have fun punyer la...
confirm!!!!

x saba nyer...
kawan-kawan kite enjoy!!!
at the same time tomorrow xde kelas
 leh la packing-packing barang..
early saturday morning aku n the geng kene gerak pergi kl sentral..
bus gerak pukol 8.30am...
bangon awal shariena!!!!!!!!!

tapi xkesah la uh...
most important thing dapat stay sane...
confirm-confirm lagi besh kan....
release tension la kat sana ..
padahal xdala tension sangat pon this sem...
xpela...at least boleh snap-snap a pictures....

so,,,,,,,,
next story will continue after this in PART 2....
jeng-jeng !!!!!!


Saturday, July 16, 2011

penguin yang chomel :)

last weekend punya hal baru nak update weekend nie???
mak aii....berkurun!!!
wakakakakaaka..
xkesah la uh...yang penting update kan???

so, weekend lepas berdating lah dengan encek gemok aku,
dating kat seremban jew..
al maklumla..minggu lepas kan tengah perhimpunan bersih..
so, xdapat nak jalan jauh-jauh..
seremban pon seremban lah!!!
aisyhhhh!!

for the first on my mind engat nak tengok cerita "Sekali Lagi"
tapi so sad,
because of full that time!!! OMG!!!!
fikir punya fikir aku pon decide tengok " Mr Popper's Penguin "
the full of comedian beb!!!! x rugi lah aku tengok cerita ney kan..
hahahahaha,.,..
movie start pukul 4.30 so sementara nak tunggu movie start..
mengukur jalan la kat seremban 2 uh..
ahhaahahah.... but boring!!!! 


this story is all about the penguin with the Mr Popper!!!
In this family comedy, Jim Carrey is Mr. Popper, 
a driven businessman who is clueless when it comes to the important things in life -
until he inherits six penguins.
 Popper's penguins turn his swank New York apartment into a snowy winter wonderland 
 and the rest of his life upside down.
but his children love that penguin.





chomel kan penguin-penguin nie???

a lots of comedian in that movie!!!!


korean drama lagi ?

assalamualaikum kawan-kawan. :)
selamat pagi..hehehehe
weekend nie macam xdapape nak buat jew,
so keje yang harus di mulakan sekarang adalah ????
marathon drama 49 Days la...
biar lebam bijik mata menatap cerita nie jew..
ape boleh buat, dah xder kerja laen da since now ney...

ape tak nyer,
this semester agak freedom la..
banyak gler masa-masa membesar kan badan..hahahaha
maybe sebab da senior kot..
so, kurang la beban-beban nyer... tak gitu???
watever!!!


what going on ngan drama ney???
this drama is all about the fantasy story..
the story is about a woman who falls into a coma after a car accident.
to revive, the Death Scheduler gives her 49 Days to convince 3 people (apart from her parents)
to shed genuine or sincere tears for her.
to fulfill her mission, she enters the body of another woman.


Main Cast
Jo Hyeon-Jae - Han-Kang
Lee Yo-Won - Song Lee-Kyung
Jeong Il-Woo - Angel of Death
Nam Gyu-Ri - Shin Ji-Hyun
Bae Su-Bin - Shin Ji-Hyun's fiancee
Seo Ji-Hye - Shin Eun-Jung
Kang Seong-Min



 kawan baek tapi tikam dari belakang :(

  the death scheduler yang baek hati :)

so, enjoy the show!!!

Tuesday, June 28, 2011

happy anniversary sayang 1 year !

salam kawan-kawan,,,
sekarang aku tengah syok menjalani coti sem aku kat umah..
heheheeh..seronok wehhh!!
even seminggu tapi da cukup berbaloi la kan...
so, dari tawakal dengan tren wif winod meredah panas..
hihihihi...
asalkan sampai..
hati dupdapdupdap..
sebabnyer encek gemok aku da tunggu kat TBS..
nk balik jb ngn aku...
dala die tunggu lama kat situ..
padan muka..kah3...
janji tengah hari tapi aku sampai 2.30 ptg..
byangkan?????lama x???
sampai-sampai je beli tiket n makan...

happy sangat sebabnyer yesterday .
cukup 1 year aku ngn hafiz..
perghh!!! bertahan n teguh gak hubungan aku ney..
even selalo gadoh..
hehehe..
hope hubungan ney boleh kekal sampai kawenn....

so,, malam anniversary aku cuma buatkan buah aty aku dengan,
spagetti 
yang aku nama kan khas
cewaahhhh!!
"SPAGETTI BUAH HATI"
hahahaa...geli-geli jew..
tapi buat insan tersayang aku tetap buat kan...
n die kata sedap!!!!
wowowwW~!!!! terharu nyer...

xded orang len yang i sayang selaen u!!!
ily.thanx for everything since 1 year you stay with me k..
i will stay with you until ends.
i love you when u hug me dear, and said that you love me :)

Wednesday, June 22, 2011

KL Gangster!

assalamualaikum :)
KL GANGSTER?


padahal minggu lepas aku da g tengok cter ney.
tapi baru sekarang aku nak update..
mesti da agak basi cter ney kan???
tapi apa de hal...ade aku kesah???
hahahhaha..

KL GANGSTER..ramai orang bagi feedback baeeekkkk punyerrrrr!
aku n the geng pon menyarankan diri untuk menonton nyer..
tapi yang lebih nyer kawan aku la "winod"
die ney terlebih angaukan syamsul yusof.
so, die la lebih teruja :)

filem ney bagi aku ok2 la..
sebab banyak aksi dr bercakap la..
tapi syamsul yusof agak poyo..
sebab nyer???
die punye selengggg cina x menjadi langsung...
tapi kwan aku tetap sokong die..ahahhaa..
ape kan daya..
 now, filem ney da cecah 11juta..
awesommmmeeee!!!!!! gler kentang kan..
maken kayo la yusof haslam uh...

mesti ouls da tahu pasal cter ney kan???
xpayah la aku susah cter sinopsis cter ney kan...
kalo kowunx susah2 sgt 
kowunx clik jew kan cnie 

Sunday, June 19, 2011

da nak abis da :)

assalamualaikum kawan-kawan,,
jari jemari sudah mula melangkah maju untuk mengedit cerita-cerita...
tapi xdela best sangat pon..
tapi at least hado dr tak ado langsung kan..hahaha

cerita nak di sharekan adalah??
pasal aku da nak abis posting kat KPJ TAWAKAL
da lama gler bermastautin kat sini sampai lupa asal usul plak..hampeh!!
2 months and 2 weeks????lama xlama plak kan?
berkilo-kilo lemak aku ternak sepanjang aku posting kat sini..
mana x nyer turun-turun jew kedai makan bersepah...adoiii!!!

bukan setakat lemak bertakung, tapi duet pon aku lambak kan..
hahahahaha...
KL kata..what can u aspect????
of cos la SHOPPING AND HANGOUT kan....sangap x sangap plak duet kan..
tiap masa rase macam nk kua jew..
tapi kena behave myself jangan ikot sedap aty n tekak jew..
hehehehe...
since aku kat cnie, memang syokkkkkk gilerrrrrr!!!
ape pon x boleh jadi...sume aku nak!!
shopping 2 mmg paling dahsyat la...
dating lagi...hahahaha....

so, lama jugak kan cnie, 
finally, da nak abis pon praktikal aku ney...
KPJ TAWAKAL thanx you so much cz sudi terima badan aku dalam hospital ney...
ala, aku pon da menabur budi n ape yang aku belajar selama ney aku dapat gak manfaat nyer..
so, sepanjang praktikal ney macam-macam lah aku belajar..
kan nak jadi "pharmacy assistant"

all the drugs kat pharmacy ney aku yang punya!!!!!
ahhahaha....
giler kejam kan..tapi xdala,,gurau jew...
belajar mestilah bergaul, bercampur ngan drugs kan...
best la !!!!!! yahoooo...

final week!!!! sedikit sedih la..
cz rase ,macam da start ngam ngan staff-staff kat cnie...
sob-sob!!!! kena tinggal kan jugak?????isyhhh!!!
kolej wait for me..i'll back later,...wuekkkkk...konon-konon sayang kolej la..
hahahahha...
pape pon this time punya posting ok!! best!!!


 kenangan ngan signboard jalan sarikei!!!
hahhaah..hado jugak ok!

i'll miss u guys!!!! 
kowunx memang mantap!!!
jumpa lagi next time ok...

kalo ada sumur diladang,
boleh saya menumpang mandi.
kalo ada umor yang panjang,
kita akan jumpa lagi k..

cewahhhhh!!!!

Thursday, May 5, 2011

suprise untuk awak!

assalamualaikum blogger setia....
rasa da lama gila x melatih jari jemari ney untuk update ape yang sepatut nyer kita kongsi kan bersama kan..
maapla, masa tidak mengizinkan la..heheheehe
so, hari yang lagi bersejarah ini, 
aku pon buka story la yer...

cerita about burfday boy kesayangan aku..
iaitu ENCEK GEMOK!!!!
beliou di lahirkan pada tahun kuda dan bertarikh 4/MAY/1990
so, mestila burfday beliou semalam kan..
hahahahaha..
da lama x bertemu rasa rindu maken meluap2 la kan..

kawan aku mensuggestkan aku buat sumthing special untuk beliou la...
so, miss echa menyeru aku mencari pelbagai helah untuk aku gado..
konon-konon bagi beliou suspens la kan..hahahah
aku pon melangkah mencari trick terbaek sebagai pelakon wanita berjaya...hahahah
bab gado mesti la aku terbaek kan!
perasan x suda..hahahah..biarkan jela..

so, lepas jew balik kerja ..( tengah praktikal yer kawan-kawan)
aku n the geng pon chow n siap2 kan diri untuk kew ampang dari tawakal..
kenapa ampang????
sebab nyer beliou pon tengah praktikal kat ampang,.....
so, dekat kan????
transport yang di gunakan??? mesti la tren..hehehehe..
sahabat bersama selalu..kah3..
planning meet up kan ampang point jela..da uh jew yang ado...hahaha

sokseksoksek...bertemu la kami..hihihihi..
suka2...!!!!!!
mesti nak tahu hadiah ape aku bagi kan????
ermmmm...rahsia..lalalalaalla....
bende simple n easy to get jew....senang kerja kan...



hanya yang ku mampu..1 slice jela yer sayang .hehehehe



gumbira!!!



peneraju dan tulang belakang di sebalik cerita..



sayang gemok selalu <3!!!!! life happily....
selamat hari jadi sayang..
may god bless u!!
always love you k...

Thursday, March 17, 2011

hikayat merong mahawangsa..

assalamualaikum...



haii!!! kini aku mengupdate blog yang da lama tepu ..hikhik..
maap la..masa tidak mengizinkan aku berpuitis dalam blog..walawehh!!!
so,,entry untuk arinie adalah...
semalam aku telah menonton movie baru "HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA"
kat the mines..
kali ini aku bawak ramai follower..huhuhu
padahal classmates aku jew..tapi tetap ramai la kan...
antara nyer, winod,echa,farah,wanie,min,eqha,hilmi, ngn hafiz..
2 kete kitorg pegi ok..lepas kelas teros cabut..
kah3...kira nk sambut burfday CIK NUR SYAZWANI la jugak..
walaupon burfday nyer arinie..hikhik..
cepat la pulak kan??tp xpela..

berbalik pada movie. membe kitorg suggest tgok cter ney..sebab die punyer cter kat kitorg macam best jew.
siap dengan style-style lagi...
so,, pe lagi..mesti terjah kan!!
hahahahah....

Filem yang berkisarkan pengembaraan Merong Mahawangsa (berketurunan Alexander The Great) yang menjadi pengawal kepada Putera Empayar Rom yang ingin ke Asia Tenggara bagi mengahwini Puteri Dinasti Han. Perkahwinan diantara Putera Rom dan Puteri dari negara China ini adalah mahu menyatukan kedua-dua empayar dan perkahwinan mereka dilakukan di tanah yang tidak dijajah oleh mana–mana empayar (Natural Grounds) yang terletak diantara empayar barat dan timur.

Walaubagaimanapun, Armada Merong Mahawangsa telah diserang oleh Lanun dari negara Garuda (ia sebenarnya burung Garuda dalam Hikayat Merong Mahawangsa) dan Puteri tersebut telah diculik oleh lanun–lanun tersebut. Setelah berlaku serangan tersebut, bermulalah epik dimana Merong Mahawangsa cuba menyelamatkan puteri tersebut dan menyatukan empayar dari barat dan timur itu.

Antara pelakon–pelakon yang menjayakan filem ini ialah Stephen Rahman-Hughes, Jing Lusi, Gavin Stenhouse, Craig Robert Fong, Eric Karl Henrik Norman, Keith Chong, Keith Chong, dan juga beberapa pelakon melayu yang dikenali oleh peminat filem tanah air iaitu Khir Rahman, Jehan Miskin, Kuwasdinata, Umie Aida dan Dato’ Haji Rahim Razali.

cter ney mmg real la beb!!! pantun yg mmg aku engat dlm cter uh 
" sampai masa tibanya waktu"
"redup hati kaum berdua"
"bila dua jasad bersatu"
"hidup mati jadi bersama"

so,,,, aku suggest kan kowunx g tengok la...
sebelum beredar saksikan kami:


follower kurang sebab ade yang amek gambar uh..


movie lambat start so,,pe lagi..


barisan puteri umno! heheehe

Friday, March 11, 2011

yeahhh!!!! terlepas..


fuhhh!!! arinie pagi-pagi da buat aku dupdap-dupdap and rase nak terberak la, kenyang dengan sendiri nyer, macam ade butterfly dalam perot ...isyhh!!! mcam-macam la aku dapat rase..full package aku ade!!!
terbaek kan..
sebab nyer arinie aku ade OSPE.. iaitu praktikal lab la..buat-buat gitu..hehehe.
almaklum la nk jadi pharmacist kan...
tapi seb baek OSPE ney divide by group..so, each group ade 4 orang members..
so,, pagi  td telah di adakan cabutan bertuah kepada members tersebut...
setiap leaders group plak uh yang kena cabut cabutan bertuah uh..
aduhh!! mati aku,..
dala aku yang berdebar gler..manala tahu kunx aku cabut, num aku plak yang naek..
isyhh!! seram....!!!!!! 

so,, finally...aku terselamat...!! fuhh...lega nyer..abeh perasaan sume da ilang...yang tinggal berdebar untuk members aku yang kat dalam uh la..
sebab nyer..die buat sume prepartaion and calculation sume uh carry marks untuk sume group members..
mestila kita nak yang terbaek kan even , kita xmasok pon....
aku siap anta members aku uh sampai ke pintu masok...punyer la excited kan!!!!
hope die boleh buat yang terbaek untuk group aku!!! amin!!!

macam-macam kena buat kan dalam lab uh...
powder,capsules,suppository,eye drops,eye ointment , isotonicity...
banyak kan????
mnecabar x????hihihihihi...


itu la lumrah hidup as pharmacy student..

Tuesday, March 8, 2011

fallin in love

time nak menggedix da sampai..hee.. sebab nyer?? rase macam nak story morry about encek gemok aku yang skunx da maken memboncet plak perot die uh..aduh!!! parah ney... 
tapi xpela,, yang penting sayang..hahaha.. nampak x??? 
aku nak sokseksoksek cter macam mana encek gemok usha aku..hahaha.. maluu!!!! cter ney timbul semalam time kitorg tgah syok2 borak2..tibe-tibe terselit plak pasal cter ney..hehehe.. padahal time uh die baru lepas timbang berat die..xpsal2 jew cter uh kuar kan? 
pelik betol la..layan kan jew la...
die membangga kan diri die berat 64 kg uh?? aihh..xde mkne nyer kuros la syg oiii...tengok la perot u yang da kedepan uh..hahaha..ade aty nak lawan berat aku..mmg xdapat la der!!

encek gemok : aihhh!!! i gemok3 pon u nak jugak...( dalam muka bangga)
aku : eeehh!! mamat ney,, da lebih tau..kalo i xnk da lama tinggal la..wuekkkk...
encek gemok : so,, u terima i jugak kan..sebab i cute?!
aku : wakluuu!!! cute celah mana nyer???ahahahaha
encek gemok : hehehe..celah bedah la syg...
aku : ahahaha...eleh... tapi dulu u yang tergile2 nk usha i ok...wuekkk!! xmalu..
encek gemok : hmmmmm...tersipu malu..cover!! tapi u nak jugak kan??
aku : da orang usha...kan??lagipon time uh BFF i cakap bagila chance kat u...so???
encek gemok : ala,, kalo aty kata nak, xkire ape pon...
aku : siyhh!!!!!! die ney kan..yang penting u yang gatal!!!
encek gemok : huhuhuhuu...diam tanpa suara...
aku : yeeeeeahhh!!! nampak x????

so,,, sape yang start gatal dulu??hahaha... first jumpa kat kolej la, sebab nyer awk junior saya! then , saya orientet awak...hebat x???? 
tegur-tegur manja, chat-chat kat fb, tukar-tukar num phone, awak text saya, saya text awak, calling-calling mendengar suara..
so, sume nyer terjadi dr fb.,.
sebab nyr encek gemok jarang nak tegur aku kat kolej,..
finally,, first meet and dating??? awak ajak saya jalan-jalan dekat KLCC.. n kite tengok cter date night..hihihih..
i engat lagi...ari ujan n naseb abek u bawak kite kalo nek moto memang kuyup la kite..'
bape lama tunggu jawapan i???? huhuhhu...
and now we are couple... 

sayang awak KETAT-KETAT <3

Friday, March 4, 2011

pergh! terbaek...

petang kawan-kawan..entry aku petang ney pasal aku tengah suka sangat-sangat sebab nyer ada seorang lelaki tumpas dlam perkataan maap..hahahah, nak tahu x nape???
sebab nyer die menyalah kan aku pasal isu lisa surihani yang bergambar nampak bahu..lecturer aku ney memang addicted dengan lisa uh..hahaha..sampai perasan yang lisa uh GF die..hahaha..xtahan kan?? 
tapi xpela.. sir aku ney tetap sporting..hahaha..(tibe-tibe back up kan.) 
tapi sir aku ney salah paham plak yang aku mengata lisa sebab aku da bertudung..aku saja jew tag entry pasal lisa uh kat beliou..nak die tahu la gosip sal wanita kesayangan beliou.,.hahaha..
tapi 1 accident telah berlaku yang die tersalh cakap pasal isu bertudung..padahal gf beliou pon bertudung,,huhuhhuu..memang terkena balik la kat batang hidung kan..hahah
maap la yer , this time saya menang yer,,,huhuhhu..




nampak x..first time uh..happy nyer!!! melonjak-lonjak kegembiraan..ahahah.. i lioke!!!! tapi kite tetap frenz...wuekkk..!

award lagi...

pagi sume!! dapat award lagi...
actually award ney da lama membe aku bagi..adala dalam 2 ar cm2..tapi malas nk update blog ari uh..so, arinie la baru nk soksek-soksek pasal award minah ney bagi kat follower die..hehehe...
maap la cik eqha...saya xde kelapangan tangan la..hahahah..bole gitu???
so,, nak tengok macam mne plak bntok award minah ney??hahaha..mesti kowunx pelik kan..aku ade gak tanye ' asl ko pilih bnde alah ney beb' so, nak tahu pew die jawab...sebab nyer aku pon berteka-teki jugakk....apasal la minah ney pilih titan jadi award kan,.hihihihi...tapi xpela..aku redha jela, da hak die kan xkan kita nk banyak songeh plak...hamek jela!!


beliou jawab :
sbbnyer, mereka berkumpulan. begitu juga dgn blog.
dgn adernyer follower lah ak semkin kuat utk berblog wpon xsehebt mner.
dgn adernyer readers lah blog ak msih hidup smpe skunk.
dan kerana itulah ak plih TEEN TITANS! dimana je mereka pergi, pasti berkumpulan :)



bile da hamek award ney, semestinyer kena jawab soklan-soklan cepumas beliou! jeng3

1. ape pendpt korg psl blog ak niey??
best ke, menawan ke, gorgeous ke. *pasan. ngee

2. dan ape yg perlu ak perbaiki utk meng'improve'kan blog kaca mata niey???

dan aku menjawab:

  1. blog ko??? boleh la...semaken menambah bilangan follower...kalah aku...ney yang geram sangat! lawan tokey!! xboleh2...hahahaha then, kalo ko nk tahu ari2 ko pakai background sama ngan aku tau..seb bek aku cepat tukar..malu siottttt!! xmaooo!!!
  2. imprrovement?? aku pon xtwu la..hahaha...ko pk la sndr..amacam??

lastly... terima kasih daun keladi la yer kawan...kalo kwn2 yang len nak tengok blog minah aku ney macam mane jom skodeng page die...minah eqha..weh,, aku da tolong promote..pe lagi??? sekian!

Tuesday, March 1, 2011

faceblog!

ehem-ehem...now aku nak join faceblog pulak..sebabnye nak bersatu padu dengan semua blogger untuk mencegah penyalahgunaan blog..as we know blog ney memang tempat kita luahkan ape yang patot kan..n what we feel same like diary..tapi xsume bnde kite bole share n sampai bahase pon kite x jage kan..
so,, dengan ada nye faceblog ney kita ramai-ramai dapat berkerjasama dengan blogger-blogger laen..meriahkan blogspot ney..huhuhu...tujuan faceblog ney adalah untuk : 


DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK..


ape lagi jom join cepat!!! nak join senang jew,,. 
just click here faceblog

new day in MARCH!


terlebih x.c.i.t.e.d untuk bulan 3!

haiiii...kawan-kawan...da bulan march!!! oooooo...nooooooooo!! how fast it is..aduhh! memang la cepat kan sebab nyer bulan ney bulan 2 cuma sampai 28 hb jew...hhihihi...cepat sgt! xready lagi...xready untuk ape??? semesti nyer exam for sem 4 la... sebab nyer?? aku pemalas!! pemalas untuk study..bler la nak sedar ney wahai shariena..hehehe..xsedar diri lagi ney..lempang kunx! hahaha..nk lempang diri sendiri? OMG! xmungkin...
pemalas sangat kew?? xla sangat kan..tapi add on lagi ngn asemen, keje-keje di lab, masa untuk berjimba itu yang menyebabkan aku xde masa untuk study..padahal kan!

ape boleh jadi dalam bulan march ney??ehmmm...check schedule jap..hahaha..poyo!!! busy ngan kelas every day n sometimes in weekend also, add on asemen yang maybe akan berlambak dan panas macam goreng pisang panas, burfday ayah, abang cik, winod, and min jugak, nk berdating dengan encek gemok dan finally EXAM!!!! tough sangat la sem ney,,sakit pale hotak aku di buat nyer...dala pack sangat sampai study weeks pon xde..tapi bler nak sedar kan diri ney???hahahaha....





so,,, make a move!!! step by step...lets move shariena!!! hehehe....chaiyok2!! less dating , more focus..kah3..boleh gitu??

Monday, February 28, 2011

BURLESQUE!

semalam dalam mase untuk menghiburkan hati yang da gundah gulana ney, aku ngan roomate aku, echa plan g seremban pada mula nyer..tibe-tibe pagi semalm kitorang tukar plan plak..teris g mid hahaha..panjang kan langkah! hahaha...bak kata echa "UKUR JALAN LUAS CIKIT" hehehe..dahsyat! pagi-pagi cepat jew ciap,,al maklum lah da lama x mengukur jalan..kehkeh..
as usual tren mesti la sarat ngan orang kan..sepanjang pergi uh kitorang hanya mampu menguatkan ketahanan otot kaki kerana xde kusi ..hahahaha... sakit gak la kan! bukan nyer dekat..sampai jew teros tengok tiket movie takot-takot la kene Q line sampai mcd kan..so,, naseb baek..xramai orang lagi padahal da tengah hari... alhamdulilah!! we alls decide tgok movie BURLESQUE pkol 1.50pm.. before tunggu movie start we alls pon carik port makan.. kfc sehingga menjilat jari.. hehehe.. jimat sebab nyer ade kupon free..kah3...save budget!!! then ,,teros mengukur jalan!!! nukur jalan sambil jiw terseksa sebab nyer xdapat beli pon!! aduhhh!!
actually, aku nak cter kat cnie about movie 'BURLESQUE' uh..huhuhu...
Ali (Christina Aguilera) adalah seorang gadis bandar kecil dengan suara besar dan die dalam  kesulitan dan masa depan yang tidak pasti untuk mengikuti impiannya untuk LA.so 1 ari die pegi ke tempat ney The Lounge, sebuah teater megah tapi macam da buruk cikit la damn merupakan rumah untuk sebuah persembahan tari-tarian muzik terinspirasi, Ali mula-mula jadi  pelayan koktel dari Tess (Cher), pemilik kelab dan utamanya.kostum dalam cerita memang agak seksi la..hehehe..dan koreografi menawan yang berani dalam cter ney oleh sume penari wanita muda, Ali yang bersumpah untuk berdiri di atas pentas itu 1 day..hihihi..
Tak lama, Ali membina persahabatan dengan seorang penari (JulianneHough), mencari musuh di pemain, bermasalah cemburu (Kristen Bell), dan fall in love dengan Jack (Cam Gigandet), seorang tokey besar hartanah dan musisi sesama. Denganbantuan seorang pengurus panggung tajam fikiran (Stanley Tucci) dan gender-bendinghost (Alan Cumming), Ali membuat jalan nya dari bar ke panggung. tess megalami masalh kerana berhutang ..oleh itu, club die terpakse di jual untuk settlekan hutang die..tapi Ali buat 1 proposal untuk selamat kan club dari di jual kepada marcus...finally, club uh masih berjalan seperti biase dan Ali menjadi pujaan ramai.. tapi kan, mase proposal meeting uh aku xberapa nak pahamla.hehehe..echa pon sama..ape kan daya,,







cter ney mmg besh gler especially lagu-lagu...christina Aguilera mmg terbaek arr!! suara power gler!!!!! syok habis la..xrugi kalo kowunx g tengok..huhuhu... nice weekend!

Saturday, February 26, 2011

hari kedua.

cukup lah!
 hari kedua untuk ape yer??ermm..cter macam nak suspen jew kan..actually kan..xdala la gempak mana pon.. cter nyer da 2 ari aku x berTEXTING, berCALLING, berRINDU, berMANJA, dan berGEDIX dengan encek gemok aku..ermm.sedih nyer...sume ney jadi sebab kemarin we alls ade salah paham ckit n then teros gado...tapi xrase macma gado pon..sebab nyer xdalah sampai tengking-tengking n gado mulut kot...sume nyer jadi smoothly jew..lagi smooth lagi pening..hmmmm

da skunx ney both of us senyap without anything..ermm..whether relation ney wujud lagi or x?? macam xde penghujung betol...abeh uh da dua-dua ego sampai membatu jew..aku kew kena mula kan sume ney?? mak aii!! susah betol la..asyek aku jew kene kalah...xkan langsung xnk cube pujuk aku kan? letih betol..... bagi la chance aku dapat pujuk ..nk ngada-ngada pon bukan selalu...

so,, ape aku nak buat ney??? aku ego atau die yang ego??? die xpenah pon biarkan aku sampai 2 ari cmnie without text or call..sedih nyer!!!!!!! arghhhhh!!!!!! tipu la kalo aku xrindu kan..every time aku tengok phone aku, mne la tahu kot-kot die nak text kew even xnk call kan..tapi,, langsung xde! sampai 1 tahap aku biarkan jew phone dalam beg dengan silent mode..puas aty aku!! memang kebal betol ego die ney..ok fine! kita tengok sape yang cari sape nanti ok... tapi skunx ney masalah nyer sape yang salah ha?? cuba la encek gemok pk betol..sape yang start dulu cerita yang mengarot-ngarot cm2? kalo perempuan laen kena pon mesti die mengamok punyer la.. ermmm.....maybe "SILENT IS THE BEST WAY"

so i will keep silent until u find me... puas hati kan kalo macam nie..jimat la credit pew sume kan...thanx for all that.. tapi aku sedih sangat.sangat..sangat...sangat..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nape macam ney??? besok date kite dating for 8month... xkn xde wish kew apa-apa pon? aduhh...bapak sedih sangat... xpela...maybe die nak masa and ruang tok diri sendiri tanpa gangguan dari aku kot..i will do that for ur happiness.. i will love u until my last breath MUHAMMAD HAFIZ... full stop!

i will wait for you..ilydm

Friday, February 25, 2011

CRS !! come to mummy!

entry ape nyer ney?? ermmm..sebenar nyer kan aku tengah teringin nak makan chicken rice shop..huhuhu..ngidam mungkin ?? tapi untuk apakah?? sekadar mengisi ruang-ruang di dalam perot aku ney..hahaha... so,, planning untuk menerjah makanan tersebut kapankah?? aduhh... i like u!!!

nak makan! nak makan!!! tolong la..ade x kwn2 blogger aku yang baek aty nak blanjer aku??hahaha...chomel kalo macam uh kan!! hihihhihi...apape pon..next time mesti dapat kalo xdapat arinie..huhu... maaf la..keadaan poket yang xberapa nk basah ney adalah faktot kuat xdapat makan lagi..hihihi.." ibu penah bilang, kalo xde duet jangan nak makan besar sangat.. nanti xde duet susah"

so, pesanan ini aku tetap amalkan..hehehe..sayang ibu kata!


Sunday, February 20, 2011

saya seorang blogger yang aktif!


assalamualaikim
apew tujuan aku buat sume?? ape maksud sume ney ha???ahahaha..jeng2..sebab nyer..aku nak mempromote diri aku dan juga buah ati aku ney untuk kenal ngan ramai bloggies yang laen..kawan-kawan aku selalo cakap about ben ashaari ney..yang die buat macam-macam la..g gim sambil online la pela..malah dapt promote blog-blog orang len plak uh...
so., arinie aku terase nakk stalker plak page ben ashaari ney..untuk kenal pasti ape yang ade dalam blog cik abang ben ney..heheheh..after, stalker! so far ok la...bagos la jugak page die ney..boleh promote blogger kat malaysia ney...wooww!!! 
aku blogger yang aktif kew??bole tahan la jugak....nak tahu cmne aku jadi aktif??
  • kenkadang dalm 1 ari aku boleh update status sampai 4-5 page ( ilham datang macam air da)
  • kalo malas nak update@ kering idea aku mesti usha blog orang len..nk tgok ape yang terbaru n terhangat kan..
  • kwan aku penah btwu yang abang ben ney selalo banyak kali update blog dalam mase 1 ari..xsampai bape minit da idea yang len..perghh!! hebat...xsanGka siakkk...
  • kawan-kawan aku plak selalo invite join contest??aku join x??tengok kepada contest la..hehehehe

aku harap la..dengan join contest abang ben ney aku boleh maju ke depan!!hahaah..chaiyokk3!!!

Saturday, February 19, 2011

movie time - SINI ADA HANTU






KAWAN2!! ari uh aku g tgok cter ney secara tidak rela..kerana da xde cter kat wayang la..yang banyak nyer cter chinese..mentang-mentang la tgah chinese new year!! so, seblom tengok cter ney ade 1 adegan yang jadi aku denagn encek gemok..aku majok campai melarikan diri dari encek gemok..hahaha..siap buat treasure hunt..plak..TREASURE HUNT FIND SHARIENA SHAHLI..hahahah.. kami g tengok cter ney kat pv ..yang aku pelik ramai plak yang tgok cter ney..bg aku xdela besh sangat pon..tapi layan kan jela..aduhh!!! encek gemok aku bole tergelak-gelak bagai nak rak dalam wayang uh..aku cube amek feel nak tidow..heheheh... cer ney di bintangi oleh Baki Zainal, Alvin Wong, Fasha Sandha, Eira Syazira, Kuswadinata, Beto Kusyairy, Qhaud AF, Pete Teo, Chen Puie Heng, Chen Puie Kong, Mandy Chen, Mano Maniam, Patrick Teoh dan ramai lagi. rase - rase kowunx kenal x sume pelakon uh???cter ney mengisah kan about:

Sini Ada Hantu bermula apabila dua orang pemandu van, Ah Meng dan Bakri yang telah ditugaskan pada saat akhir menghantar mayat datuk kepada majikan mereka di sebuah kampung di mana mereka perlu sampai ke destinasi keesokan paginya. Pada mulanya mereka menolak tapi apabila ditawarkan dengan upah yang lumayan mereka bersetuju.Semasa dalam perjalanan, radio van tidak berfungsi bagi menghilangkan kebosanan dan rasa mengantuk, mereka berdua bercerita tentang kisah seram yang pernah mereka dengar. Bakri memulakan kisahnya ‘Hantu Pokok Pisang’… kisah wanita cantik yang menjelma dari pokok pisang.

Ah Meng mentertawakan Bakri dan mengatakan hantu melayu tak logik, Ah Meng mula menceritakan kehebatan hantu Cina pula iaitu ‘Hantu Nombor Ekor’ di mana kisah empat lelaki yang mengalami masalah kewangan lalu memuja roh untuk memberikan pertolongan dengan memberi nombor ekor.Apabila Ah Meng habis bercerita, Bakri memberitahu Ah Meng cerita hantu cina lagi tak logik. Bakri memberitahu Ah Meng yang dia mempunyai cerita lain, tapi kali ini cerita ini mengisahkan hantu dari luar negera. Ah Meng mula bercerita tentang seorang pelajar, Yakob yang dipindahkan ke sekolah baru kerana masalah disiplin.

Yakob kemudian mendapati mereka semua takut pergi ke tandas di waktu malam kerana dipercayai tempat tersebut pernah dijadikan pangkalan tentera Jepun sewaktu Perang Dunia Kedua. Jelmaan hantu Jepun sering berkeliaran pada waktu malam.Ketika Ah Meng ingin menceritakan kisah hantu yang lain, van mereka yang melalui ladang kelapa sawit yang gelap-gelita itu tiba-tiba rosak. Ah Meng terpaksa mencari bantuan, sementara Bakri menunggu keranda tersebut. Apabila Ah Meng kembali ke van tanpa bantuan yang sepatutnya, sesuatu telah berlaku...
 so ape yang jadi dekat ah meng dengan bakri???

masa untuk masak-memasak

hey kawan-kawan! semalam aku terlebih rajin nak memegang sendok dan kuali..cadang nyer untuk membuat santapan ..yang memilih menu SPAGHETTI BOLOGNISE .. HEHEHE..nak tahu jadi ke x???jeng-jeng.. kalo kowunx nak tahu masak memasak semalam adalah tidak di rancang ok... sebab nyer beli g ke dapur belek-belek tengok ada bahan-bahan yang membolehkan aku buat perkara di atas uh..hehehe..so, ape lagi capai sendok dan kuali segera aku mengerjakan kerja-kerja tersebut..huhuhuh...
cara mengalah kan chef wan tau...tapi apekan daya  hanya mampu jadi chef two dr belakang chef wan..hahaha...so,kuarkan lah bahan-bahan yang ade supaya x la terhenggeh-henggeh nanti kan... masak punya masak finally, siap ..rasa punyer rasa macam sedap jew..perghh!! memang boleh jadi chef ney..tapi chef untuk tekak sendiri jela..kah3


masakan yang hampir nak menjadi sedap nyer..




bila makanan suda terhidang.. ape lagi??



 dan hasil nyer???? walaupun xberapa menarik tetapi yang penting kesedapan itu hingga menjilat garfu!

fevereto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...