Followers

Thursday, December 30, 2010

xde mood

kawan2..maapkan saya..kerana saya belom ade mood untuk mengUPDATE blog saya..ini adalah masalah penyakit M telah menyerang diri ..aduhhh!!! MALAS NYER...faktor laen jugak adalah kerana saya kekurangan idea untuk menconteng blog saya lah.. sekian!

Tuesday, December 21, 2010

success!!

happy!!! happy!!! happy!! nk twu np????jeng3...hehhee...ini adalah di sebabkan faktor2 kegembiraan yang melampau!! huhuhhuh..results sem3 da kua wey..perghh!!! mmg saat2 yang di tunggu telah mendatang..so, tadi time kelas management madam puspa kesayangan kami datang dengan good news + bad news... that mownink beliou cume announce calon2 yang bakal reseat paper untuk that sem.. beliou kata full result belom kua lagi,tapi beliou akan make sure yang result akan dapat on her hand petang ney jugak..hmmm!! excited la jugak ney... time beliou btwu calon2 reseat num matrix aku xde lam list tersebut..same thing to my BFF...alhamdulilah!!!! kite lulus kawan!!! yeahhhh!!!

then, ignore jap sal result uh,..cz pagi ney ade presentation case study kat madam..so,,ape2 pon case study tetap kene tunjuk kan madam kan..aduhh!!!! penat gler buat die bole kata ade side thing yang kene correction..alahai!! pe lagi farahin (group leader aku) ... xpew2..kite kuat!! bole punyer.. madam uh memang last time beliou cakap laen skunx da laen plak..ape la!! tp nk buat cmnie..AWK KAN MADAM,..heheehe..settle kan jugak la case study ney..then,, menambahkan kepale hotak ney dengan exam khamis ney..pharmaco lagi!! aihhh... edop xpenah tenang ngan pharmaco ney..amek lagi pharmacy..!!! dushhh!!

continue lecture, bwu madam bukak bape2 slide.jeng3..pintu class di bukak..krekk!!!! result da sampai kat tgan madam!!!!! kawan! result kite..aduhh!!! senyum jew beliou aku tengok..ok la uh kot...then, beliou panggil according to matrix num..lagi la aq sakit kan,,mane x nyer..aku student num 3 kot dalam list uh..dupdapdupdap!!! she call my num 09PDH0038!!!

bangon dengan langkah bergaya..ahhahaha..then, tgok sume result aku tapi xdapat nk confirm sangat subject ape..dapat tgok pon GPA ngn CGPA jew..kecut pewot aku now da ilang..i get a flying colours beb!! pointer naek la..than god!! alhamdulilah sangat2..even malas nk study n selalo kua exam awl..tapi finally, good result!!
 arinie aku sangat suke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sekian..



cita-cita nk jadi pharmacist berjaya! amin!

Sunday, December 19, 2010

memburu YEAR END SALE.



tarikh keramat untuk sume orang!!!

ehem2..hehehee..da nk abeh taun 2010 kn??so,, excited x nk melangkah kew alam 2011 ney??hmmm...tapi yang besh nyer nk akhir taun ney adalah YEAR END SALE!!!!!!! gler gegar malasysia kan..around the world la tgah sale gler2 ney!!!! xpayah cakap la kn..mmg shopping mall uh berselerak ngan manusia tau..seluruh pelusuk tempat parking kete penuh..kalo nek kete la kan..kalo owg yang cam aq ney hanya mampu nek tren mst sarat gak kan..tren pon sesak ngan owg!! aduhhhh!!! owg pon kadang-kadang malas nak bawak kete..lagi2 kan area KL uh, mst jem amet la..buat sakit kaki jerk nk tekan minyak ngn break kan,..bek dok dlm tren yang siap da ade driver bertauliah lagi uh...hahahaah..

most all the shop tgah sale gler smpai 20%,30%,50%,70%..amazing kan!!!! this is a rite timing tu melempar duet yang segunung untuk bershopping rite??(uh kalo ade yang banyak macam uh la kn..eheheh)... yang belom keje ney adela selit2 kan ..asal ado jela!! buat lepas gian den ney ha..so,, for make sure purse/wallet kita x sakit time2 akan datang lebih baek kite berwaspada n take a nice step to prevent it kan3..hehehehe... for me sttep2 yang patot kite amek which is:

  1. CARI INFO- ney adalah contoh terbaek kite crik dulu info2 sal barang2 yang kite nk beli uh,contoh nyer kite crik la kat mane tempat nyer,bape diskaun die bagi. ney dapat jimatkan mase kowunx
  2. CHECK BUDGET DULU- Kene la check budget kite lu, kunx xpasal2 terover plak kan..jangan sampai berhutang ngn memb2 kew,buat maloo tau!! eee...xpon kan kite menabung..hahaha..ok wat..
  3. AJAX MEMBE2- kalo time shopping ney mesti kite nk ajx2 membe2 teman kan..bole tlg time kite nk pilih2 barang uh..dowunx pon bole jadi consultant x bertauliah kew..kenkadang opinion dowunx uh bergune la jugak,hehehe
  4. CHOOSE THE RITE 1- kowunx kenela pilih barang2 yang betol2 kowunx minat n perlukan!! jangan sampai sume murah n cntek jew kowunx nk bli tapi nanti kowunx xpakai..kan da membazir uh??
  5. ALWAYS REMIND URSELF- shopping ney kadang2 bole buat kite lupe..so,,engatkan diri kite jangan beli barang yang da ade kat umah uh..crikl yang belom ada..so,,atleast kite dapat rse barang baru kan..
  6. CHECK BARANG- sometimes,barang yang murah ney dowunx sje jual murah sebab maybe barang2 uh da lme, koyak, and etc..so,,kite ney sebagai pengguna kene check sume uh dulu b4 bayar..jangan maen redah jew..x kite jugak yang menyesal..bayar mahal2 tp hakikat nyer barang da rosak kan.
  7. SAMBIL SHOPPING KITE BERJIMAT- so,kalo ade duet yang lebih uh, kite bole simpan kan..jangan ;a smapi nk abeh kan sume kot..agak2 la kan..next time ade lagi sale xkn kite nk nganga jew kan???ouhh!! not good..hehehehe..
  8. BERJAGA2- time shopping ney kite kene be careful gak takot2 de penyeluk saku kew..mne la twu kan ..bnde nk jadi kite xtwu kan..so,,jage handbag kite baek..jangan sampai lalai..
p/s:  baru nk remind diri sendr..hahaha..mne x nyer,..semlam purse aku telha dirampok!!! arggghhh!!! tension nyer.... nape la ko nk rampok aku ney?? bukan de byak duet pon dalam uh..xsmpai 50hengget pon!! aduhh..rugi la ko uh..hahahaha.... tapi seday jugak la..purse mahal ooo... abeh semalam aku meleleh kan air mutiara ney tau... jatuh muflis aku skunx...dala jadi pendatang skunx ney..abeh sume ko amek...langsung x shian cket pon aku??
ape la ko ney pencopet!!!!!!

Thursday, December 16, 2010

aku....

aku sedih!!!! gler babeng punye malam ney..da lme aq pendam finally ney gunung berapi da meletop...so..cerite nyer aq geram+sedih..tapi die xbt pape pon..bgos kan?? argghh!! ade aq kesah??? aq lagi ego ok! lagi degil! lagi keras kepale..!!! nk tgok??hurmm...jgn slah kan aq kalo sume ney have started.. 

berita aneh..

so,,semalam aq di gemparkan dengan news FACEBOOK NK KENE BLOCK! how come weh?? ape sebab2 nyer nk kne block?? dengar cter masalah keamanan negara terancam la pela sume..pelikkan? macam kes la weh..skunx ney aq masih mencari kesahihan cter ney..pening2!! mcm2 andaian ade..

Tuesday, December 14, 2010

women from sight of men

zaman skunx ney lelaki mengalahkan pompoan bler nk pilih partner dowunx kan..sume nk yang perfect, dahi licin, body solid, n macam2 lagi la..tapi ape tujuan sume bnde alah uh?? penting kew dalam setiap relation?? so,, ape lagi yang mamat alaf baru ney nk untuk berkawan ngan pompoan? ape ciri2 yang di nk baru die nk layan ekh??Benarlah kata-kata sikap lelaki memang sukar ditelah. Perangai mereka ada kalanya memeningkan kepala kita orang pompoan terutama yang mencintainya. pe kowunx rase perlu menunjukkan rasa kasih mendalam terhadapnya demi meraih cintanya. Walaupun pada dasarnya cinta tidak semestinya berakhir dengan perkahwinan, pew kowunx harus memberi sebahagian hati untuk membuat dia tertawan??

some laki xske pompoan yang tergedix2, ngade2 pew sume kan.. tapi dowunx nk cari yang lemah-lembut, sopan santun ala2 pompoan melayu terakhir uh.. pompoan cm2 selalu nyer ade kat sekitar kampung2?? btol kew kata2 tersebut?? kat bandar2 ney xde kew?? untuk elakkan daripada perasaan muak mereka uh pew ciri2 yang patot ade dalam diri seorang yang bergelar 

WANITA?






layak kew saya ney?? kne tnye encek hafiz saya la.nti..hehehehe




1. Jadi pendengar setia
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan tidak suka kaum hawa yang suka membangkang.
2. Tarikan derapan kasut
Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
3. Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal.
4. Ingat hari pentingnya
Mengetahui bila hari lahirnya antara resipi penting yang perlu diketahui. Berbuatlah sesuatu untuk hari pentingnya itu.
5. Hormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
6. Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
7. Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif.
8. Jangan terlalu seronok
Jangan terlalu seronok ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

9. Jangan ganas

Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.
10. Jangan terlalu baik
Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan sempurna.
11. Jangan perasan
Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.
12.Sikap sederhana
Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
13. Sikap keibuan
Bersikap keibuan adalah antara petua yang perlu dititikberatkan.
14. Lemah-lembut
Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
15. Sensitif
Ketahuilah mereka adalah golongan yang terlalu sensitif dan sukakan kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis.
16. Kenali dirinya
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum anda memulakan langkah untuk memikat.
17. Jaga kecantikan
Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu!
18. Gaya kemas
Aset penting bagi anda untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah yang kemas.
19. Jangan kuno
Jangan bersikap terlalu kuno.
20. Sering tanya khabar
Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Mungkin suatu hari nanti sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
21. Jujur dalam tingkah laku
Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran penting tetapi kecerdikan, kejujuran serta tingkah laku yang bersopan-santun.
22. Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim.
23. Tidak mudah dipermainkan
Menunjukkan bahawa anda bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan selain tidak terlalu merengek dan mengada-ngada. i'm not that type of gurl.hopefully!
24. Jangan tunjuk lemah
Jangan tunjukkan kelemahan anda ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
25. Tunjuk matang
Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
26.Suka dimanja
Yang paling penting, lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik. aduh!! yang ney payah cket la aq nk buat..adeyh!

Sunday, December 12, 2010

ragam si penumpang!

so,,setelah 4 ari 3 malam bersantai + berkubang di umah kazen ku, akhir nyer petang tadi aku terpakse pulang ke ostel dengan berhemah nyer..alahaiiii!! xske nyer la nk ngadap ari2 kat koleh..lemas!! (Sambil2 ternyanyi lagu lemas -ruffeage) hehehehhehe.. nk xnk terpakse jugak la gagah kan kaki aku ney alek.. dengan susah payah nyer aku bersesak lam kat KLSENTRAL..huhuhuhu.ramai gler owg kat c2..al maklum la ari minggu kan!! perghhhh!!! layan kan jela...

sampai jew aku teros la beli tiket tren n withdram duet cket..macam ado jew kan?? buat2 ado jela duet uh kan!! aduhhh!! kelemasan poket nampak nyer skunx ney ape bole buat kan!! tengah bulan kata???hahahah..macam keje jew la aku ney..nyampah!!! heheheh..jgn mara ekh.. aku tengok boarding time tren uh pkol 5.57 time kat tgn aku da pon jejak pkol 5.50pm..fuuhhh!! dengan sepantas kilat aku menepis owg2 kat c2 semata-mata nk keje boarding time tren aku..ahahahha..( gler geli boarding time padahal nek tren jew..hehehehe..) 


ney la public transport yang banyak berjasa ok!



berasak2 owg nk nek tren sebab nk berebut seat! hahaha..btol keW?

at last kekecohkan aku bebaloi ok..aku dapat seat untuk duduk.!!! xla penat aku nk berdiri sepanjang masekan..hihihi.. i like!!!! then,, cter nk start ney,.... aku dudok la dalam koc wanita, wanita sahaja sepanjang masa ..cewahhh!!! tapi adela makhluk tuhan paling bingai ney xpaham2 bahase plak kan...nk jugak menyelit dalam koc tuh..padahal da terpaparkan & diberitahu kot temapt uh kahs untuk WANITA SAHAJA!! tapi ade jgk yang xpaham bahase.. aduhh!! 
"abang! da xkenal jantina kew??? kew abang ney xpaham bahase melayu ??? xpon abang ney saje buat xpaham???" 



abang2 sekalian,, ney logo yang patut dipahat dalam kepala tau!

geram nyer la aku!! kesiaan la cket kat kaum wanita yang lemah lagi tulus murni ney....hihihhi!!! sampai plak kat stesen mid ramai la yang twon nk masok kan.. nk di mula kan cter adelah sepasang pasangan suami isteri ney masok.. dala, cik abang die uh xkenal jantina then, boleh plak memekak yang woki toki die uh..ngumpat yang macam2!! aduhhh!!! aku ngan makcik sebelah cume senyum xikhlas jela ngan cik abang uh kan.. dala mengata "aku bayar nk duduk tapi dapat nyer berdiri plak, tren lambat macam kura-kura la, ramai owg dalam tren la then nk mengata tren ney xbagos" 

perghhh!! gler melampau kan pakcik ney!!! isyhhh!! hangin aku...kalo da macam uh yang pakcik nek tren kenape??? g la bwk kete sendiri..kan senang! xpayah nk merunggut kan..selesa lagi!! at least negara kita ada public transport yang dapat tolong rakyat tau,..bukan sume rakyat kita mampu nk berkereta pew sume..muhasabah la diri cket pakcik oiiii!!! kita kan RAKYAT MALAYSIA...

dengan perangai2 budak2 yang baru nak up..ngan macam2 style..nek pelik aku tengok kan..haiisssyhh!!! pape pon jangan lupa cara ketimuran kita sudah la kan... ney la malaysia yang mempunyai pelbagai bangse,agama,kaum



1 MALAYSIA KATA!!!

Friday, December 10, 2010

kekudamu anta saya~

al kisah nyer..arinie xde kelas so hajat nyer nk la ke umah kazen aq kat area wangsa maju sane..after jew kelas harus la pergi ke sana kan untuk mempercepatkan perjalanan..aq berkomunikasi dengan kekasih aty encek hafiz..heheheh...apakah hajat aq dengan beliou??? mari pk kan bersama! hahahaahha...

hajat aq adalah?? nk mntx tolong antakan la..hehehe..ini adalah di sebabkan faktor purse segan nk luahkan perasaan la.. ( kocek  xckop banyak la uh..ngade2 plak nk tukar ayat bombastik!) dala baru nk majok ngan encek hafiz uh..alamat nyer xjadi la merajok aq ney! ayiihhheeee!! xpew2 lupakan dulu merajok awk uh shariena..adegan kami pon bermula lah:

cik cery : b... i nk mintx tolong boleh x??
encek hafiz : ape die syg??
cik cery : hmmmmm..... u free x petang ney????
encek hafiz : nape yer??? free kot.
cik cery : i nk mintx u ant kan i kat umah kazen i uh..bole??
encek hafiz : boleh.. nk gerak pkol bape??
cik cery : hmmmm..petang la..cz i kelas sampai petang la arinie..i alek ostel lu baru la kita gerak..ok???
encek hafiz : ok..xdahal la..

beshh!!! sonok!! kenderaan yang di tunggangi??? apakah??heheheh..mestila kekuda encek hafiz uh...dala sejak2 ney ujan jew..alahai!! apa bole buat kan??redah jew.. buat kata encek hafiz " ujan uh air jew syg" nyampah tol aq dengar ayat uh!! isyhh!!! rase cam nk tumbuk2 jew perot die yang boroi uh..dushh!!dushhh!!!dushh!! geram nyer!!!! 

so journey kew KL uh dengan kekuda beliou merupakan terjadi gler2!! nk twu nape?? sebab nyer 2 la 1st time aq nek kekuda beliou ke journey yang agak jaoh uh..hehehe.. nek sakit bontot n lenguh kaki aq ney..tapi tetap seronok ok!! hehehe..syonok2!!! air fresh gitu..kan b??? macam2 perangai pelik aq buat!! hehehe..sampai bapak2 polisi kat jalan uh pon aq lambai..hahahah..gler kan?? " b,,u xmaloo kan dapat gf cmnie?" (argghh!! xkira la u malo ke x u kena terima juagk..hehehenaseb u la kan b..redha!!

so,,,sampai jew kan ampang da maghrib..g solat pew sume dulu then baru gerak g kampung baru..nk makan HR kata,,hehehe..tapi sempat lagi die singgah kat pasar malam..semata2 nk cari bontot ayam!! aduhh!! patot la mulot cm pompoa..hahaha...xpew shariena tahan2!!! arinie i memang nk pow u..teringin la nk makan chicken chop..hahaha..jangan marah ekh! after makan baru la gerak kew umah kazen uh.. so..perjalan yang ckop panjang!! hahaha... motor mu motor ku jua kan b???

Monday, December 6, 2010

tuang kelas nenek bertareng

so, disebabkan faktor2 yang xdapat dielakkan iaitu FAMILY PROBLEMS yang terlampau sensitive dan aku xdapat nk join min n winod alek semalam..aduhh!!! cmnie ney??? pew aku nk buat ??dala sok kelas nenek bertareng uh!! dussshhh!!dushhh!! nenonenoeneoenoe!!!!!!!!!!!!! kereta kebal berpusing kat kepala..hehehehe .. da burn tiket aku..

nk xnk terpakse btwu winod n min yang aku xdapat nk terbang pulang ke mantin n bercumbu2 dengan puspa dalam kelas beliou!! what should i do??? 

  • btwu vice president soh cover kan kew??
  • buat surat menyatakan sebab2 xdatang??
  • buat bodoh jew???

then,,pagi td winod text n btwu yang nenek uh mengamuk ala singa!! toinggg!!! sebab nyer ramai sangat xdatang kelas beliou ini ari...how come??? time ney la dowunx xnk datang...cmne ney??? dala...tibe2 arinie sakit pwot plak...gluppp!!! asyek nk luve u luve u (bak kata yana luve u 2 cium2) heheehhe jew ngn encek toi (toi uh means toilet) so??????? takot plak...cm la xpenah tuang kelas b4 dis kan..

tapi masalah nyer..ney kelas nenek bertareng uh!!! cuak siot!!!!!!!

Sunday, December 5, 2010

lawak kuruskan badan

tibe2 rase nk kuruskan badan..hehehehe..mne x nyer..ari uh timbang 54kg jew..n kelmarin  timbang mak aii!! melmabong naek nyer! arghh!!! ngeri nyer...xmao gemok!!! then,, teringat plak kisah nie..hehehe..lucu!


Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center untuk menguruskan badan.. seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,
"Kami menawarkan 2 program disini... RM 50 untuk versi 'biasa' dan RM100 untuk versi 'cepat'."

Mamat tu pon berkata, " Saya ingat yang biasalah sebab saya ni baru nak try kuruskan badan." 

"Ok, Encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk la ke bilik itu dan menutupnya. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamat tu tak senang duduk,berpeluh.

Perempuan tadi berkata," kalau tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dengan saya... hikhikhikk" dan dia terus berlari dalam bilik itu. mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pon tak dapat lagi. tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nak turun berat badan,.. memang berbaloi aku bayar RM 50 tadi" katanya seorang diri.

Keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut. Dia ditegur oleh pemuda di kaunter. Setelah diberi penerangan seperti semalam, mamat tadi memilih untuk mencuba versi 'cepat' pula.

"Baiklah, Encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglah seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body builder itu berkata " Saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalau saya dapat ... ... hehhehheee"

Saturday, December 4, 2010

alek umah lagi!

alek umah lagi!!! rindu umah sy!!! hehhehehe...entah kenape mesti nk alek umah even bwu jew semgu kat ostel...tapi xpela ibu xmarah pon..so,,afta jew kelas pharmacy managemant semalam..aku, winod & min bergegas ke seremban untuk menyerbu bus supaya sampai umah dengan selamat nyer.. engat kan kitorg yang aliran ke jb ney alek dulu tp rupe nye winod alek dulu...ticket die pkol 3pm tp kitorg pkol 3.30 pm..alahaii!!! lepas makan pew sume ade lagi 45minit nk kena tunggu...aduhhh!!! lame amet ney.... sabo2!!!


ney la kuda yang kami tunggang!!!







ney plak kuda winod!! hehehehe

dalam bus pe lagi...membongkak tidow lah we alls!!! hehehhe..penat la konon kan! HARUS!! sedar je da pkol 5pm then,,tnye min..

aku : min...kita da cmpai mane ney???
min : xtwu la kawan... tapi pakcik ney lambat gler bawak bus ney...aduhh!!!
aku : ha! twu xpew....nk berulat da bontot sy ney..(ngeluh bersama)
min : lambat la kita sampai nampak nyer...
aku : yelar uh!!

naseb baek we alls xpandai bwk bus,kalo x da lame we alls amek alih tempat pakcik uh..heheheh..maap pakcik!!! sampai kat larkin aroud 7pm la..dussshhh!!!! bontot penat duduk..hehehehe... kua je dr bus tros bercumbu2 ngan min n separate ngan min...then,,crik plak ibu...yeaaahhh!!!!! lapo plak pwot ney + nk wiii wiiiee!!! xtahan..al maklum la ari ujan biase la kan.. terfunction lebih! haahahahah..

then..winod plak text..tnye..

winod : kawan,, da sampai kew??
aku : da...around 7pm td..awk?
winod : saya blom sampai lagi..huhuhu..benci btol la..
aku :hahahahah..lame nyer!!!
winod : biase la transnasional..bersopan sangat..dala xtahan nk terkucir ney..lagi setengah jam sampai la..
aku : hihihhi,,shiannn nyer!!! engat pakcik kitorg jew bersopan bwk nyer,,xpew2..sabo yer!!

begitu la al kisah nyer!! so,, engatkan alek ney dapat la bermanje2 ngan family..tapi rupe nyer???haram...family aku plak alek kampung petang td..so,, nk xnk kena tinggal sorang2 kat umah...aduhh!!! pew nk buat ney..adek pon xde nk buat kacau..hehehe...nk mkan kena masak sndr! toinggg!!! toinggg!! rase nyer tkot kew diri ney?? tawakal jela kan...ahahaha.. insyallah... 

Thursday, December 2, 2010

boyfieku asmara



setelah selama beberapa bulan menyaksikan drama "ASMARA" di tv3 finally i s end up last tuesday with the sad ending.... padahal xdapat tgok pon ari uh..so,,terpakse tgok kat tonton.com...n bwu td dapat tgok nyer..hehehehe...da terlambat untuk twu ending nyer kan..tp xpela,,xdahal la..asalkan tgok!!! asl ado!! hehehee

mula2 zalia xske asmara n now die da cakap yang dia cinta n sayang asmara!! perghhh!!! syonok2.....tapi shian plak kt melati??dala kene tipu ngn aman!! isyhhh!! dasar mak nyah betol die uh...

raziq??? how he??? mati suda..padan ngan muka die?! ade kew sanggop nk bt zalia ngan anak die cm2..how cruel is he!!! ayah zalia pon da baek n tria pon da twu the real things happen between zalia,asmara n raziq.. finally,, melati kawen dengan asmara...

yang mengejutkan,, asmara kene tipu cz sebenar nyer zalia x mati tapi coma.. family zalia hide kan sume ney sebab nk asmara kawen ngn melati.. niat ayah zalia baek untuk tebus kesalahan die kat asmara n nk asmara bahagia!!!!! awesome!!!! cian zalia coma lagiii.....


eheheheh..jumpe lagi akan datang!!!






awak la boyfie sy!!!!



pasnie da xde lagi jumpe boyfie asmara!!! heheehhe..besh!! rating 5star!!!!

gurls day out~PART 2

afta mengEXERCISEKAN tangan dan kaki yang penuh lemak di lapang boling..kami kembali kepada plan kitorg seterusnye..iaitu MELALAK SELAMA SEJAM..perghhh!! memang melepaskan gian yang lama terpendam...hehehehe..finally we got it!!!!!! 

so,,,, tersebut la al kisah di sebuah bilik karok.. kami melontarkan suare kami yang lunak bergilir..al maklum la, sume kaki karok kan..tp yang menggeramkan makcik yasmin uh pura2 xreti nyanyi plak..nyampahhhh!!!!! so,,memory berkasih dengan bilik tersebut di snap kan dengan???????


sebelom masok karok !



staring ngn lagu rela...



chance untuk burfday gurl dengan lagu trouble is a frenz





ratu camera we alls..dengan gaya nyer





before alek..kite minum dulu!!! cool blog we are choose



yasmin dengan gaya yang jakun!






muka riang+penat seharian di mines


outing kali ney adalah bersempena nk celebrate burfday chot..so,,we alls hope chot epy even x seberapa..hehehehehe...ok chot???selamat hary jadi ke 20th!!!! 

Wednesday, December 1, 2010

gurls day out~PART 1

semalam punyer cerita kini di mulakan iaitu,, kami seramai 4 orang wanita ayu telah menerjah ke THE MINES untuk menceriakan ari selasa kami dan juga bersempena dengan becoming burfday celebration untuk cik saidatul nafisah @chot yang ke 20th.. hanya mampu ke mines kerana ketiadaan dan juga kekeringn poket seluar masing2..heheheheh... (xpela kawan,,, at least dapat jugak kite kua dr mantin even for a while rite) 

so, ari yang ala2 ado jew uh kami starting dengan makan kat CARL'S JUNIOR!!pwot time uh memang da pedih glerRR!!! memang bagi kosng thap maksimum semata2 nk makan yang xde kat mantin..alahaiii!!! nk xnk kena gak tahan.. berpinor pwot aq..bergendang,, berkompang sume ade!! macam2 lagu da pwot aq maenkan...perghhh!! hebat kan... time makan xengat dunie..ha!! amek ko... burger ko beso!!


come to us baby!! burger kami!!!! lapo2!! yumyum


muka bahagia dapat makanan



kami sedia untuk memulakan proses hadaman makanan tersebut...


makan suda?? jom p men boling!!! cepat2.....!!! harus bergerak pantas... sambil2 berjalan makan laju melilau tgok sale!! skunx da YEAR END SALE!!!!!! arggghhhhhhh!!! xboleh tahan la kwn cmnie...kenape la poket ney asyek bocor jew...hahahahah... 

sampai2 jew..tempat boling uh penuh plak..so,,terpakse la line up tok tunggu turn.. da dapat jew..serbu!!!!


balingan seorang striker??



hampir berjaya?



make a choice??? LBS bpe jew kitorg pkai??



saya suke men boling!



games score??? saya juara 2nd game..hehehehe

min xmampu meneroskan misi untuk bermen 2nd game..hehehehe.. kami tetap berusaha dengan jaya nyer!

Monday, November 29, 2010

tahniah!!!! tahniah!! tahniah!!!

tahniah!! congrats!!! fulamak!!! hebat2!!! pe lagi perkataan yang dapat menggambarkan statement yang bakal aq coretkan ney??? hihihihihih.. ini adalah bersempena dengan perlantikkan baru VICE PRESIDENT untuk SPECIAL SEM 3 ney... yang amat terbaek & melawakkan adalah buddies aq iaitu WINOD berjaya memenangi dominasi untuk jawatan tersebut!!! perghhh!! giler kentang winod... tabikkk sppppprrrrrriinggg!!!!  afta dis da xdapat la kite nk tuang kelas selalu..hikhikhik!!! naseb awk la winod... 2 bln jew kn!! saba yer kwn!!! jadi la vice yang terbagos di pasaran cohort 5 ok...

yang lagi hebat adalah..partner awk la winod!! ayahman pawang!!! jangan awk jadi mereng ngn die suda tau... khidmat kowunx berdua amat di perlukan sem ney ok.... work hard & success ok dear frenz!!!! so,,,dengan bangge nyer winod telah mengambil alih jawatan tersebut dr fiza @ kodeang!!! 

Pas uh winod siap pesan,, PASNIE KAWAN2 JANGAN ADE SOWUNK PON YANG ADE PEGANG JAWATAN TAU!! (ini adalah kerana,, susah untuk menghilangkan diri ketika xnk datang kelas) ..aahhahaha...ye!!! vice kami menurut arahan!!


GO WINOD!! U GO GIRL!!!! GO GORGON!!!!

Sunday, November 28, 2010

2 movie last weeks

finally, dapat jugak aq berduyun kew panggung wayang untuk menonton movie terbaru yer..huhuhuhu... sekali 2 aq bedal movie kali ney..amek ko!!! lagipon da lme x bercumbu2 dengan BFF TERSAYANGKU... marlia & aida... huhuhuhu... so,, berhempas pulas aku yang bff merebut tiket HARRY PORTER!!! perghh!! besh sgt2 ok....

so, 1st movie untuk ari itu adalah..jeng3!!

cter ney memang sungguh beshh!!! xrugikan kawan2 kte tgok,.....


 model tiket kami..hak3!!!


desset kami tatkala di lamun cerita..tapi xsempat start cter da separuh popcorn!



iklan gigi bersama tiket movie


kami bersama menonton!!!! happy day with uols


so,,, movie kitorg start pkol 7.15pm then abeh around 9.30pm..perghh!! lme x kami kat dlam??
then after abeh movie uh..aku pon tggu encek hafiz untuk menonton movie seteros nyer..hahahah..gler kentang!! NGANGKUNG plak pas2....  start movie 11.00pm abeh 1.00am..seharian aku kat jusco dan menghabiskan mase dengan movie jerkk!! lepas kempunan....


2nd movie aku..layankan!!!



seram + komedi!! boleh la..cter melayu mmg cmnie!

Saturday, November 27, 2010

last weekend punyer kes

last weekend aku dilanda cuti sem yang TERBAEK wokkkk!!! this is because aku terpakse melayan laki aku yang berminggu2 ade kt umah uh..sebab nyer die tgah posting kat JOHOR la..aduhh!!!! kene layan ala2 BINI plak uh..dushhh!! padan muka aku!!! masak pon xreti ade aty nk jadi bini owg kew??? sedar2 la diri cket kan...hahhahaha.. (mengata diri sendiri plak uh..xpe2 motivated diri kan) ... so,, raya aidiladha pon die beraya ngan family aku... kata nk jadi menantu ENCEK SHAHLI kan... kenela biase kan!! hahahaha... die pon g masjid ngn along then, ayah plan nk beraya + jumpe nenek kat puteriwangsa.. jom layan ekh b!!! yang special nyer... raya ney bakal2 menantu sume ade ... including awek along aku... perghhh!!!! 

journey bermula ari 2..yang besh nyer parents aku boleh plak berdua nek mto jaguh!! perghh!! dahsyat ney.. da macam owg muda plak aku tengok.. tapi lantak kan!! xkesah la uh kan..so,, kitorg adek beradek nek kete la..
along jadi driver x berGAJI ... serupa family gathering jew kan.. so,,, datang umah nenek dapat makan..
so sental la dlu!!! ecek hafiz ney plak ngidam nk makan ketupat pew sume..ala2 raya kan..
so, time uh la die belasah abeh!!! hahahhaha....(xpew b...mkan la..mak jaoh kan!) 

after bermastautin kat umah nenek,, kitorg twos lepak2 kat jusco.. saje window shopping sambil carik barang tok adek aku masok poli.. mne la twu bole tumpang2 2 kaki kew kan..hak3!!! 



driver kami yang sedia berkhidmat..

kami diescort oleh ADEK ALEEYA...ciap bwk payung uh nk protect kami...
(padahal ary tgah ujan kat luar uh..hahahaahah)


antara pengikut kami yang terBAEK


my luvly parents..



pencinta sy yang setia..cewahhh!!


so...cuti sem ney agak menyeronok kan..yer!!!
p/s : da xdapat nk layan encek hafiz lagi..lalalalalala

Sunday, November 7, 2010

nothing to say

tibe2 arinie terase rindu kat sum1 la..entah die rindu aku kew x kan??? awk rindu sy x????(biarkan itu menjadi tanda tanye jela) aduhh!! nk cakap maloo...sebab nyer??mesti tidak dilayankan...perghhh!! tahan2... harus tahan!! heheehehhe... pe kata daya hanya manusia biase...chewaaahhh!! ayat gler geli siak... xpew2..hanya perasaan semata2...

harap2 dapat berjumpe nyer nanti kalo boleh...huhuhuhuh... muka aku cukop cun kan ?? motip nyer?? ( supaya awk xjemu nk tgok muka saya nanti kalo berjmpe) perlu kan perlampung keselamatan la..
ini adalah kerana?? supaya tidak terlampau lemas di hanyutkan arus rindu ini..hahahahah..perghh!! gler da aku ney... baek xpayah layan sangat kan.. 
must out write!!!

asemen kebudak-budakkan

TITLE : HOW TO MAKE A KITE?

STEPS :
  1. Get a piece of paper (any color), and cut a diamond shape from it
  2. To cut a diamond shape on the paper (if you are not taping four sheets together), cut the 4 corners off
  3. Take a stick or a pipe cleaner and lay it on the paper horizontally.
  4. Repeat step 3 but this time lay it across the paper vertically.
  5. Tie the two sticks or pipe cleaners together. Make it as tight as possible.
  6. Pierce 2 holes in the diamond-shaped paper.
  7. Using the other end of the thick string, do the same.
  8. Tie a long and strong string onto the sticks or pipe cleaners to form the tail.
  9. Color the kite if you wish
  10. Find a breeze or some light wind and fly your kite.

So,,,, keje yang agak melawakkan ini pon bermula la pada rabu malam yang lepas..padahal asemen anta isnin depan..bapak rajin kan!! ala..kacang goreng jew asemen ney..(padahal, tiap2 malam memerah otak untuk cari tajuk asemen ney..hehehehe bak kata winod: kowunx ney soh aku pk malam2 ney..memang xdapat la..hiihihi)

rela xrela la jugak kami berhempas pulas buat asemen ney. mne x nyer..dala sir kitorg uh mntx dengan bentuk yang real..engat kan nk dalam slide jew..!! perghh!! gler melampau sir ney kan..tapi xpew..layan kan jew!!!!!!
bukan nyer msok dlam CGPA pon,..buta nyemak jela.. bagi la asemen yang mencabar minda cket..kahkahkahkah!! gler eksen kan!!! malas nk pk panjang kitorg pon accept la bt ' KITE ALA TEENAGERS' (Sske2 aku jew bagi nickname kt layang2 ney) 

inilah hasil keje kami:

barang2 yang di perlukan



kaedah yang di pelajari




selanjut nyer di perhebatkan dengan ini





 Make ur kite nice..hehehehe



 at the end?? inilah hasil nyer.... 
special for u sir...


kami memang ske bt keje budak2 ney sir even kitrg dalam medical line...release tension sgt2!!
thnx u sir!!

fevereto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...